Mye smak av tomat og olivenolje. Deilig til tapasbordet, til lunsj med salat ved siden av, eller som forrett.
3 plater butterdeig
3 tomater
1/2 beger gule cherrytomater
1 vårløk
Bladpersille, hakket
1 bøffelmozarella
Olivenolje
Salt og pepper
Tin butterdeigsplatene. Kjevle ut og dekk en paiform, 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel og sett kaldt mens du deler tomater i skiver og cherrytomater i to. Pensle paibunnen med litt olivenolje. La tomatene renne av litt før de legges utover paibunnen, de skal dekke bunnen, men ikke overlappe hverandre. Ha over 1-2 ss olivenolje, salt og pepper.
Stekes ved 220 grader i 15 minutter. Senk så varmen til 175 grader og stek videre i 10 minutter. Snitt vårløk i tynne strimler og hakk persille. Strø dette over paien, risle over 1-2 ss olivenolje, riv opp mozarellaen og fordel utover. Stek videre i ca 20 minutter.
Mozarellaen kan erstattes med annen type ost, feks smuldret gräddeost.