Klassisk tomatsuppe, så enkelt og mange ganger bedre enn posesuppe…
2 bokser knuste tomater
2 fedd hvitløk
1 løk, hakket, hakket
1 gulrot, små terninger
2 ss tomatpure
5 dl kraft (grønnsak eller kylling)
Friske urter, basilikum eller timian
Olje til steking
Salt og pepper
En klype sukker
God olivenolje til topping
Fres grønnsakene i olje i en kjele på middels varme, ca 5 minutter. Tilsett tomatpure, rør godt. Hell over hakkede tomater (bruk gjerne Mutti sine, de er det mye smak i), tilsett urter og la putre ca 10 minutter under lokk. Rør om av og til. Tilsett kraft og la suppen småkoke ca 20 minutter til.
Kjøres glatt med stavmikser, smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett gjerne en skvett fløte også for en mer kremet konsistens.
Serveres med godt brød, hardkokt egg og krutonger. Super forrett før pannekakene.