Middag

Torsk med rødbeter og chilismør

Rødbeter er en grønnsak vi dessverre bruker alt for sjelden, men utrolig godt som tilbehør til for eksempel torsk. Denne oppskriften kan ved første øyekast se ut som en del jobb med mye tilbehør, men hvis man lager de ulike tingene i rett rekkefølge og gjør noe i god tid på forhånd så er dette en overkommelig festmiddag på torsk. Oppskriften er hentet fra boka «Lyst på livet» av Gøril Viker og er passe til tre.

400 g torskefilet

2 rødbeter

6 skiver bacon

Ca 20 småpoteter

Noen kvister frisk rosmarin

Flaksalt

Pepper

2 ss olivenolje

150 g sukkererter

2 ss smør

Chilismør

100 g smør

1/2 rød chili, finhakket

1/2 sjalottløk,finhakket

En liten neve finhakket persille

Start med rødbetene. Vask og kok de i ca 50-60 minutter. La de avkjøles og skrell de. Deretter gå i gang med potetene. Skyll, tørk og legg de i en ildfast form. Hell over olivenolje, og rør inn flaksalt og pepper og legg i noen kvister rosmarin. Stek i ca 35 minutter på 200 grader i ovnen.

Så snart potetene er i ovnen starter du med chilismøret. Smelt og brun smøret sakte, og ta av skum. Når smøret er lys brunt og klart kan du skru ned varmen. Når det er like før det andre er klart, varmes smøret opp igjen og chili, løk og persille tilsettes.

Stek bacon på middels temperatur til det er sprøtt og la de renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Tørk torskefilet og kvern over litt salt og pepper. Legg på bakepapir i en ildfast form og sett inn i ovnen når det står igjen ti minutter på potetene. Da er de ferdig samtidig.

Sukkerertene freses raskt i 2 ss smeltet smør, mens rødbetene deles i litt tykke skiver og varmes i litt olje i en stekepanne.

Anrett og server!

DSC_0780 DSC_0790 DSC_0792 DSC_0789  DSC_0805 DSC_0802 DSC_0779