Nok en variant av lam som smaker utmerket med ratatouille. Denne gangen tilberedt med hermetiske tomater i kasserolle. Lettvint og veldig godt!
Til 2
450 g ytrefilet av lam
Noen kvaster rosmarin
4-5 hvitløksfedd
Olje til steking
Ratatouille
1 gul løk, grovhakket
1 hvitløksfedd, hakket
1/2 squash
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Skjær grønnsakene i grove biter. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett øvrige grønnsaker og fres videre noen minutter, til grønnsakene blir blanke. Tilsett hakkede tomater og urter, gjerne friske hvis du har. La det putre på svak varme til grønnsakene er møre, men fortsatt med litt tyggemotstand. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Brun ytrefileten raskt i panne i litt olje sammen med rosmarin og hvitløksbåter. Stek videre i ovn ved 200 grader til kjøttet har ønsket kjernetemperatur. 65 grader gir rosa kjerne, 76 grader gir gjennomstekt kjøtt.
Serveres med kokte mandelpoteter, eller ris.