Saus

Bernaisesaus

Hjemmelaget, tykk og god barnaisesaus. Litt vrient, men hvis biffen hviler og alt annet tilbehør er klart så kan man konsentrere seg om sausen og lykkes.

Saus til to biffer

1 ss sjalottløk, finhakket

3 ss frisk estragon og kjørvel, finhakket

1 ts tørket timian

1 laubærblad

8 hele pepperkorn

2 1/2 ss hvitvinseddik

2 eggeplommer

1 ss vann

125 g smeltet klarnet smør

En klem sitronsaft

Salt og pepper

Ha sjalottløk, estragon, kjørvel, timian, laubærblad, pepperkorn og eddik i en liten kjele. Kok opp og la redusere til du har 1 spiseskje essens igjen med alt krydderet. Plukk ut laubærbladet. Resten kan du ta med i sausen.

Bland eggeplommene i en bolle over vannbad med 1 ss vann og essensen. Pisk hardt til du får en luftig røre.

Tilsett smeltet smør litt etter litt opp i bollen fortsatt over vannbad. Pisk til det blandes godt. Pass på at det ikke blir for varmt, for da skiller sausen seg. Hvis den skiller seg, så er det mulig å redde den ved å tilsette litt iskaldt vann og piske kraftig. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Rør inn frisk estragon og kjørvel før servering.

DSC_0037