Hjemmelaget, tykk og god barnaisesaus. Litt vrient, men hvis biffen hviler og alt annet tilbehør er klart så kan man konsentrere seg om sausen og lykkes.
Saus til to biffer
1 ss sjalottløk, finhakket
3 ss frisk estragon og kjørvel, finhakket
1 ts tørket timian
1 laubærblad
8 hele pepperkorn
2 1/2 ss hvitvinseddik
2 eggeplommer
1 ss vann
125 g smeltet klarnet smør
En klem sitronsaft
Salt og pepper
Ha sjalottløk, estragon, kjørvel, timian, laubærblad, pepperkorn og eddik i en liten kjele. Kok opp og la redusere til du har 1 spiseskje essens igjen med alt krydderet. Plukk ut laubærbladet. Resten kan du ta med i sausen.
Bland eggeplommene i en bolle over vannbad med 1 ss vann og essensen. Pisk hardt til du får en luftig røre.
Tilsett smeltet smør litt etter litt opp i bollen fortsatt over vannbad. Pisk til det blandes godt. Pass på at det ikke blir for varmt, for da skiller sausen seg. Hvis den skiller seg, så er det mulig å redde den ved å tilsette litt iskaldt vann og piske kraftig. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Rør inn frisk estragon og kjørvel før servering.