Klassisk dessert i julen, og med hjemmelaget bringebærsaus laget på bær i stedet for saft og med et dryss av hakkede mandler blir dette en dessert høytiden verdig.
Til 4
500 g risgrøt, ferdig kokt (og det er lov å bruke Fjordland)
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Hakkede mandler
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker så stiv du tør før det blir til smør. Rør forsiktig inn i den kalde grøten.
Saus
300 g bringebær, gjerne frosne
1 dl vann
150 g sukker
1 vaniljestang
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og legg frø og stang sammen med vann og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og rør i bærene. La stå til det er avkjølt. Ta ut vaniljestangen og kjør glatt med stavmikser. Sil sausen og den er klar til servering. Holder seg fint i kjøleskapet et par dager.
Velbekomme!