Dessert Jul Saus

Riskrem med bringebærsaus

Klassisk dessert i julen, og med hjemmelaget bringebærsaus laget på bær i stedet for saft og med et dryss av hakkede mandler blir dette en dessert høytiden verdig.

Til 4

500 g risgrøt, ferdig kokt (og det er lov å bruke Fjordland)

3 dl kremfløte

1 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Hakkede mandler

Pisk fløte, sukker og vaniljesukker så stiv du tør før det blir til smør. Rør forsiktig inn i den kalde grøten.

Saus

300 g bringebær, gjerne frosne

1 dl vann

150 g sukker

1 vaniljestang

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og legg frø og stang sammen med vann og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og rør i bærene. La stå til det er avkjølt. Ta ut vaniljestangen og kjør glatt med stavmikser. Sil sausen og den er klar til servering. Holder seg fint i kjøleskapet et par dager.

Velbekomme!

DSC_0061DSC_0043DSC_0049