En super saus som passer til kjøtt av storfe og svin. Hvis du ikke har kantarell, så kan du bruke annen sopp som sjampinjong eller annen skogsopp.
1 stor eller 2 små sjalottløk
1 ss olje
4 dl oksekraft
2 dl fløte
2 ss konjakk
1/2 dl hvitvin
En liten håndfull kantareller eller annen sopp
1 ts grov svart pepper
2 ts grovt hakket grønn pepper
1 ts sennep
3 ss hakket timian
1 ss smør
Varm olje i en liten kjele og surr løk, sopp, sort pepper og timian til løken er blank. Tilsett vin og konjakk og la det koke neten helt inn før du heller i kraft. Kok opp før du heller i fløte. La koke ca 10 minutter før du kjører sausen med stavmikser og siler den tilbake i kjelen. Smak til med grønn pepper, salt, sennep og sort pepper. Spe med 2 ts maisenna rørt ut i litt vann hvis du ønsker den litt tykkere.