Saus Tilbehør

Peppersaus med kantarell

En super saus som passer til kjøtt av storfe og svin. Hvis du ikke har kantarell, så kan du bruke annen sopp som sjampinjong eller annen skogsopp.

1 stor eller 2 små sjalottløk

1 ss olje

4 dl oksekraft

2 dl fløte

2 ss konjakk

1/2 dl hvitvin

En liten håndfull kantareller eller annen sopp

1 ts grov svart pepper

2 ts grovt hakket grønn pepper

1 ts sennep

3 ss hakket timian

1 ss smør

Varm olje i en liten kjele og surr løk, sopp, sort pepper og timian til løken er blank. Tilsett vin og konjakk og la det koke neten helt inn før du heller i kraft. Kok opp før du heller i fløte. La koke ca 10 minutter før du kjører sausen med stavmikser og siler den tilbake i kjelen. Smak til med grønn pepper, salt, sennep og sort pepper. Spe med 2 ts maisenna rørt ut i litt vann hvis du ønsker den litt tykkere.

DSC_0028 DSC_0029