Sylte og fryse Tilbehør

Solbærgele

Et godt valg for konservering av disse bærene med den kraftige smaken. Spesielt sunne bær som har over ti ganger så mye c-vitamin som blåbær. Solbærgele er godt til ost, på brød eller som tilbehør til for eksempel retter av and. Plukk bærene før de er alt for modne. Da har de rikelig med pektin som gjør geleen stiv.

3 dl vann per kilo bær

900 g sukker per liter saft

Hell bær og vann i en kjele. La det småkoke i ca en halvtime. Sil av saften av bærene. Ha saften tilbake i en kjele. Når saften begynner å koke tilsettes sukkeret i flere omganger og røres inn. La småkoke i ca 15 minutter uten å røre, men ta av skum.

For å sjekke om geleen er ferdig helles en teskje saft på en kald skål og settes kaldt. Hvis det i løpet av noen minutter ser ut til å bli stiv gele er den klar til å helles på glass. Hell på varme og rene glass. Glassene bør være kokt. Sett på lokk. Oppbevares kaldt.

DSC_0019 DSC_0028