Saftig, søt og god! Denne oppskriften rekker til en middels stor langpanne, ca 30×40 cm.
5 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g finrevet gulrot
Visp sammen sukker og olje i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene. Visp til blandingen er lys og luftig. Sikt sammen de tørre ingrediensene og ha over i bakebollen, bland godt. Ha i de revne gulrøttene til slutt.
Legg bakepapir i en langpanne og hell over røren. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en pinne. Hvis det ikke sitter igjen deig på pinnen er kaken ferdig. Avkjøl i langpannen på rist.
Glasur:
150 g smør
4 pakker Tine kremost naturell
400 g melis
2 ts vaniljesukker
Smelt smøret og bland inn kremosten. Rør inn melis og vaniljesukker. Bre kremen over den avkjølte kaken. Kaken holder seg saftig flere dager i kjøleskapet, kan også fryses.