Uncategorized

Gulrotkake i langpanne

Saftig, søt og god! Denne oppskriften rekker til en middels stor langpanne, ca 30×40 cm.

5 dl sukker

4,5 dl matolje

6 egg

7,5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts bakepulver

3 ts kanel

750 g finrevet gulrot

Visp sammen sukker og olje i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene. Visp til blandingen er lys og luftig. Sikt sammen de tørre ingrediensene og ha over i bakebollen, bland godt. Ha i de revne gulrøttene til slutt.

Legg bakepapir i en langpanne og hell over røren. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en pinne. Hvis det ikke sitter igjen deig på pinnen er kaken ferdig. Avkjøl i langpannen på rist. 

Glasur:
150 g smør

4 pakker Tine kremost naturell

400 g melis

2 ts vaniljesukker

Smelt smøret og bland inn kremosten. Rør inn melis og vaniljesukker. Bre kremen over den avkjølte kaken. Kaken holder seg saftig flere dager i kjøleskapet, kan også fryses.